Nyíregyházi Sportcentrum/A - Újpest-MT/A (Keresztjáték kadet)

Országos Kadet bajnokság (Keresztjáték a 16-ba jutásért) - 1. mérkőzés

Nyíregyházi Sportcentrum/A - Újpest-MT/A
86-58 (21-13;18-13;20-24;27-8)

A szakadék szélére kerültünk...

Pontdobók: Gál Mátyás 30/12 (3/0), Adamkó Máté 8 (-), Vidor Dávid 6 (-), Tóth Barnabás 5/3 (-), Nagy Gergely 4 (-), Jónás József 3/3 (-), Kocsis Martin 2 (-), Papp Bendegúz 0 (-), Ábri Attila 0 (-), Nagy Balázs 0 (-), Francia Bálint (NLP)

Büntető: 3/0 (0%)

Pajor Dávid: Megfelelőnek nem igazán mondható előjelekkel érkeztünk Nyíregyházára, hiszen a sok sérülésnek, betegségnek és inaktív edzésmunkának köszönhetően közel sem tudtunk úgy készülni, ahogy azt elterveztem. Ettől függetlenül volt sanszunk, hiszen a szeptemberi selejtezőn egyszer már sikerült győznünk a nyírségiek ellen (66-59). Ezúttal is a védekezésre hívtam fel a figyelmet, de megint hamar kiderült, hogy a szó hamar elszáll...a hazaiak átjáróházként használták a festéket, és ami ziccer kimaradt, az sem rajtunk múlt. Támadásunkban még csak-csak volt fantázia, de ellenfelünk ekkor gyorsan átváltott egy közepes minőségű zónára, ami viszont hatékonynak bizonyult, ugyanis mi már az első passzig sem jutottunk el. A harmadik negyed közepén már 20 ponttal vezetett ellenfelünk, amikor hirtelen fény villant az éjszakában és 4 triplával visszajöttünk a meccsbe. A negyed végén 59-50-es állással mentünk pihenőre, és itt úgy éreztem, valami megmozdult a csapatban. Sajnos három perc után kiderült, hogy ez a megmozdulás tiszavirág életüre sikeredett, mert nagy bánatomra a negyedik negyedben egy akaratgyenge, önbizalmatlan újpesti csapat volt a pályán. Ha a vége -8, akkor azt mondom, van sanszunk hazai pályán ennél többel nyerni. De így...kisebb csodára és egy teljesen más felfogású csapatra van szükség ahhoz, hogy mi jussunk tovább. Hozzáteszem Dobóék is nyertek anno Egerben a túlerő ellen...

Ma leginkább csak Matyi volt legény a gáton, mellette Geri, Martin és Máté próbált még felnőni a feladathoz, a többiek vagy önmaguk árnyéka voltak, vagy még annyi sem. A vereség nagyon fájdalmasra és kiábrándítóra sikeredett, amelyből magamat sem mentem fel, és természetesen a megfelelő módon vállalom a felelősséget.

Megyeri Tigrisek alapadatok

Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub
Adószám: 18221929-1-41
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-50574753