Rólunk

Köszöntöm az Újpest – Megyeri Tigrisek weboldalán!


A Megyeri Tigrisek Közhasznú Kosárlabda Klub 2011. augusztus 25-én került a Fővárosi Bíróság által bejegyzésre. A megalakulásunk előtt közel két és fél éven át "csak" iskolai sportkörként működtünk. 2011. tavaszától azonban egyre többen lettünk és egyre szebb eredményeket értünk el, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy létrehozzuk egyesületünket és hivatásos sportszervezetként működünk tovább.

Jelenleg tizenegy Újpesti iskolából közel kétszáz gyerek pattogtatja nálunk a labdát. Egyesületünk nem csak Újpesten nyitott új iskolák felé, hanem már Budapest más kerületeiben is működnek képző műhelyeink. Ennek is köszönhető, hogy a 2013/2014-es bajnoki szezonban már hat csapattal képviseltetjük magunkat az Országos Utánpótlás Bajnokságokban, míg a Budapest Bajnokságban öt csapatot indítottunk. A 2012/2013-as bajnoki évben először léptünk pályára a felnőtt férfi NBII-es bajnokságban, ami hatalmas előrelépés a klub történetében. 

A hazai bajnokságon való részvétel mellett fontos a csapataink versenyeztetése nemzetközi tornákon is, mivel így más nemzetek játékkultúrájával is megismerkedhetnek a gyerekek és tanulhatnak meg számukra új dolgokat is. 2012-ben serdülőink a Közép-Kelet Európai Ligában a világ elitjébe tartozó utánpótlás csapatokkal mérkőzhettek, míg ugyan ez a korosztály a 2013/2014-es idényben, a Szlovák bajnokságban is szerepel.

Célunk egy olyan klub sikeres és eredményes működtetése, amely kiemelten foglalkozik a versenysporttal, ugyanakkor figyelmet fordít azon gyermekekre és felnőttekre is, akik szabadidősport tevékenység formájában kívánják űzni sportágunkat. Ezen célok megvalósítását Budapest IV. kerületének Önkormányzata valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is kiemelten támogatja.

A hosszú távú stratégiánk megvalósítása még csak néhány éve kezdődött, azonban az eddig elért eredményeink bizonyítják, hogy jó úton haladunk, és érdemes Újpesten még tovább fejleszteni a kosárlabda sportágat.

 Hámori György
Elnök
Megyeri Tigrisek KK

Megyeri Tigrisek alapadatok

Megyeri Tigrisek Közhasznú Kosárlabda Klub
Adószám: 18221929-1-41
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-50574753