Kosárpalánta Program az Iskolában

A Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub 2009-ben indította útnak Tigriskölyök Programját, melynek lényege a kosárlabda sportág megismertetése és megszerettetése volt az általános iskola alsó tagozatában. Itt elsősorban még sportágspecifikus képzés folyt, azonban hamar rájöttünk arra, hogy a 7-10 éves korosztály számára "ki kell nyitnunk a világot" és nem csak a sportágspecifikus dolgokat kell megtanítanunk számukra, hanem annál jóval többet.
Így 2012-ben útnak indult a Tigriskölyök II. Program, melyben az alsó tagozatos képzést ketté bontottuk. Az 1-2. osztályban a finommotorikus képességfejlesztés és a mozgáskoordináció fejlesztése került előtérbe, míg 3-4. osztályban a képzési anyag kiegészül a kosárlabda specifikus gyakorlatokkal.
Az MKOSZ is hasonlóan gondolkodott és 2016-ban életre hívta a Kosárpalánta Programot, melyet egyesületünk 2017-ben beépített a képzési programjába, és ugyanettől az évtől az MKOSZ versenyrendszerében is versenyezteti a gyerekeket.
A Program sikerességét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a 2018/2019-es tanévben már 9 Kosárpalánta csapattal képviseltetjük magunkat az Országos Bajnokságban. Az MKOSZ-el együttműködve pedig már második éve adunk otthont a Kosárpalánta Bajnokság regionális fordulóinak.