EKE Eger KOK - Újpest-MT (U20)

2018.10.07

Megvan az első újpesti győzelem az U20-as bajnokságban! Csapatunk az Eger otthonában tudott nyerni kettő ponttal!

EKE Eger KOK U20 - Újpest-MT U20 71-73
(23-9, 23-12, 8-12, 10-21)
Újpest-MT: Varga E. (20), Nyikos K. (15/3), Pollák Á. (13/3), Balogh A. (6), Dokmanovic M. (6), Horváth B. (6), Waigand Á. (3), Fülöp Á. (2), Horváth A. (2), Ipacs D. (-), Micev N. (-).

Vasárnap este valamennyi fiatal U18-s játékososunk (Micev, Balogh, Fülöp, Ipacs, Waigand, Pollák) második vagy harmadik mérkőzését játszotta 36 órán belül (Dokmanovic). Ennek ellenére a csapat nagyon jól küzdött, hajtott és amikor fegyelmezett játékot mutatott be, akkor sikeres is volt. Védekezésben fontos labdákat szereztünk, a palánk alatt Dokmanovic, Nyikos, Balogh és Varga remekül dolgozott, kintről pedig Pollák és Horváth B. irányította a csapatot.

A támadásokban is inkább a palánk alatt voltunk eredményesek, mert az egri zóna ellen nem voltunk sikeresek a külső dobásokkal. A játék hevében néha kapkodtunk és emiatt hoztunk néhány rossz döntést - ezen kell javítanunk és ezen kell dolgoznunk a jövőben.
5 másodperccel a vége előtt, a mezőnyből remekül dobó Vargának sikerült betalálnia, és az egri csapatnak erre már nem volt válasza. Nagyon örültünk az első, történelmi U20-as győzelemnek és szeretném megköszönni a nagy számban elkísérő szülőknek a remek támogatást és szurkolást.

Milivoj Dokmanovic: Minden játékosomat aki ma pályára lépett dicséret illeti, nagyot küzdöttek a védekezésben, együtt voltunk a pályán. Láttam az elemeket, amit javítani kell, hogy a jövőben még eredményesebb játékot mutathassunk be a támadásokban.