Nemzeti Serdülő Bajnokság - 3. forduló

2018.11.18

Megmaradt a lehetőség a főtáblára!

KLKS/A - Újpest-MT/A 94-61
(20-9, 18-13, 19-23, 37-16)
Újpest-MT: Richter D. (15/3), Sallai B. (14), Dömösi D. (8), Kornya M. (7), Magyar D. (7), Barabás B. (4), Békési B. (2), Bolygó M. (2), Pálfi G. (2),  Gyöngyösi T. (-), Szőcs B. (-).

Páli Gábor: A mérkőzés előtt tudtuk, hogy ellenfelünk magassági fölényét nehéz lesz kompenzálni, mi mégis megpróbáltuk és 32 percig bírtuk erővel és koncentrációval (59-49). Aztán jött egy 24-4-es szakasz, ami eldöntötte végleg a meccset és azt, hogy a harmadik helyért mérkőzhetünk.
Ennek ellenére büszke voltam a csapatra, mert kihoztuk magunkból a maximumot. Sokat fejlődtünk támadásban és védekezésben is, de még mindig vannak hiányosságaink, amin javítanunk kell!

Újpest-MT/A - Óbudai Kaszások KA 75-72
(22-16, 9-14, 19-14, 14-20, H: 11-8)
Újpest-MT: Richter D. (27/6), Pálfi G. (14), Sallai B. (12), Békési B. (10), Barabás B. (4), Kornya M. (4), Bolygó M. (2), Magyar D. (2), Dömösi D. (-), Gyöngyösi T. (-).

Páli Gábor: Ezen a mérkőzésen az életben maradás volt a tét. Amennyiben nyerünk, úgy megmarad az esély az országos főtáblára jutásra. Mindkét csapatnak fontos volt, hogy megnyerje a meccset, így igazi ki-ki mérkőzéssé kerekedett a rangadó. Hét pontnál nagyobb különbség nem volt a meccsen. A negyedik negyed végén 64-61-nél három büntetőt dobhattunk, mellyel lezárhattuk volna a mérkőzést. Sajnos mindhárom kimaradt, az ellenfél pedig egy remek triplával hosszabbításra mentette a meccset.
Az öt perces ráadásban aztán újra összekaptuk magunkat védekezésben egy perccel a vége előtt már 5 ponttal is vezettünk. Ahelyett, hogy megtartottuk volna a labdát és lepörgettük volna az időt, eladtunk két labdát, kihagytunk egy olyan ziccert, amit nem lett volna bevállalnunk, s máris 72-72 állt a kijelzőn. Edzésen már többször kiemeltük, hogy azt is meg kell tanulnunk, hogy egy-egy ilyen éles végjátékot hogyan kell megnyerni, és hogy ezt is tanulnunk kell! Egy remek betörés utáni leosztásból Gabó szerzett ismét vezetést, majd Matyi védekezett egy nagyot Dani segítségével. A végén Dani borzolta a kedélyeket. Ezúttal nem három, hanem négy büntetőt dobhattunk, és az első három megint kimaradt. Szerencsére a negyediket bedobta, s így le tudtuk zárni a mérkőzést.

Összességében büszke voltam a srácokra, mert fel tudtunk nőni a feladathoz! Volt akaratunk és tartásunk, még akkor is, amikor már fáradtak voltunk. Fejlődött a csapatjáték támadásban, és felelősségteljesebben próbálunk játszani védekezésben. Haladni  kell tovább és dolgozni, dolgozni, dolgozni...