U11: Bronzérem a Süni Kupán

2019.10.06

Nagy örömömre idén is meghívtak bennünket a gödi szervezők a saját, felkészülést szolgáló mini kosárlabda tornájukra. Tavaly az U12-es csapattal is nagyon jól éreztük magunkat idén pedig az U11-es gárdánkkal vágtunk neki a kétnapos tornának. A szabályokról tudni kell, hogy alapjaiban véve az MKOSZ kenguru versenyszabályzata szerint játszottuk a meccseket egy kivétellel: pontszámítás. Ugyanis a Süni Kupán minden negyed egy-egy külön mini mérkőzés és az a csapat nyeri a mérkőzést aki több negyedet nyer! Első mérkőzésünket a Zuglói Sasok csapata ellen játszottuk és nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Voltak kifejezetten szép összjátékok is mindenki nagy koncentrációval játszott, és ennek köszönhetően három negyedet megnyervén hoztuk a mérkőzést. Továbbá kiemelném, hogy ezen a mérkőzésen újoncot avattunk ugyanis a 2011-es születésű Medgyesi Kristóf első tétmérkőzését játszotta a Megyeri Tigrisek színeiben, amihez gratulálok és hasonló folytatást kívánok neki. A srácoknak meg gratulálok a győzelemhez!

Második mérkőzésünkön a hazai Gödi SE ellen játszottunk. Nem volt egyszerű feladatunk mert dupláztunk és jelenleg az ellenfél még előrébb tartott, mint mi. Ettől függetlenül elégedetten konstatáltam, hogy még a második félidőben sem adtuk fel a küzdelmet sőt a harmadik negyedet egálra hoztuk ki. A másik három negyedet ellenfelünk nyerte így megérdemelten a mérkőzést is. Szégyenkezésre azonban nem volt okunk, ugyanis az első meccsen aratott győzelmünknek köszönhetően az előkelő bronzéremért szállhattunk csatába a másnapi helyosztókon.

A bronzcsatát a Gödi Kiscicák ellen vívtuk, ügyesen kosarazó gödi kislányok ellen óriási hangulatban. Véleményem szerint a torna legjobb mérkőzését játszottuk, ahol az első és harmadik negyedet ellenfelünk, míg a második és negyediket mi nyertük meg. A mérkőzés végi büntetődobásoknál is döntetlen állás született 5-5 találattal és végül a kosáreredmény alapján (41-24) sikerült megszereznünk a harmadik helyet a tornán! Ezen a mérkőzésen újabb két gyerkőc debütált nagy örömömre: a 2010-es születésű Odidiomo Omoomo és a 2011-es születésű Prokopp Ábel is megmutatta tudását és segítette csapatunkat a bronzéremhez. Gratulálok minden pályára lépő játékosomnak az elért eredményért. Hasznos három mérkőzésen vagyunk túl! A szezon pedig csak most kezdődik!