U16/A: ELITE Basket - Újpest-MT/A 69-80

2019.11.28

A hazai győzelem után idegenben is szerettünk volna nyerni. Ennek megfelelően sikerült irányításunk alá vonni a mérkőzést, és a kisebb hullámvölgyek ellenére meg is nyertük azt. Sajnos Kornya Matyi sérülése beárnyékolta a győzelmünket, de talán nem lesz annyira hosszú számára a kihagyás, mint ahogy azt elsőre gondoltuk.

ELITE Basket - Újpest-MT/A 69-80
(15-23, 21-23, 17-18, 16-16)
Újpest-MT: Ilyés L. (18/9), Békési B. (14), Ipacs Z. (13/9), Barabás B. (12), Szabó Á. (12), Kornya M. (7/3), Sallai B. (4), Cserhalmi G. (-).

Páli Gábor: Az első mérkőzésen csak az utolsó negyedben tudtuk eldönteni a mérkőzést a mi javunkra. Ezúttal viszont már a találkozó elején kezünkbe vettük az irányítást és a félidőre tíz pontos előnybe kerültünk Levi és Zozó remek tripláinak köszönhetően. A második húsz perc Ároné volt, aki ezen időszakban tíz ponttal terhelte meg az ellenfél gyűrűjét. A csapat támadójátékával tehát most sem volt gond, viszont védekezésben azért még mindig vannak hiányosságaink. Igaz, a kizárások és a lepattanók terén sikerült előre lépnünk, viszont más területen még sokat kell fejlődnünk.
Matyi sajnálatos sérülése miatt majd egy órát állt a játék, mire kiérkeztek a mentők és elvitték. Számára mielőbbi gyógyulást kívánok! Várjuk vissza őt a pályára!
A két csapatot dicséret illeti mert az eset kapcsán rendkívül fegyelmezettek maradtak. Köszönöm a segítséget a helyi rendezőknek és az asztalszemélyzetnek, valamint a játékosaim szüleinek is, akik szintén sokat segítettek a csapatnak, Matyinak és nekem is. És meg kell említenem Czupi Márton játékvezetőt is, aki a FAIR PLAY szellemében közös bemelegítésre sarkallta a két csapatot a folytatás előtt. Köszönjük Marci a segítséget!