U16A: Újpest-MT/A - MAFC/B 77-61

2019.11.07

Nagy csatát hozott a csütörtök esti rangadó a MAFC ellen. A három negyeden keresztüli egál mérkőzést ezúttal mi bírtuk jobban mentálisan és fizikálisan is, így megérdemelten nyertünk.

Újpest-MT/A - MAFC/B 77-61
(18-15, 16-16, 16-18, 27-12)
Újpest-MT: Richter D. (23/12), Sallai B. (13), Ipacs Z. (9), Kornya M. (9/3), Szabó Á. (6), Békési B. (5), Barabás B. (4), Magyar D. (4), Cserhalmi G. (2), Dömösi D. (2), Molnár M. (-).

Páli Gábor: Értékes győzelmet arattunk a MAFC csapata ellen. Nem kezdtük jól a mérkőzést, mivel az első hat percben csak nyolc pontot tudtunk összekalapozni, a védelmünk pedig átjáróház volt. Az időkérés után keményebb lett a védekezésünk, melynek köszönhetően a hátralévő négy percben már nem kaptunk akcióból kosarat. A következő húsz perc nagy csatát hozott. Mindkét csapat "felült a hullámvasútra" és hol az egyik, hol a másik csapat csinált 10-0-ás futást. A harmadik negyed végén egy pont volt az előny. Az utolsó játékrészben aztán állva hagytuk ellenfelünket. Kondícióban jobban bírtuk a meccset, annak ellenére, hogy végig intenzíven védekeztünk, s az utolsó negyedre még extrát is oda tudtunk tenni. Gratulálok a győzelemhez. Azonban a sok szép megoldás mellett a mai mérkőzésen is kijöttek alapvető hibák, melyek kijavítása nélkül nem mehetünk tovább. Dolgozni kell alázattal tovább és lesz eredmény is!